همانطور که می‌دانید ما در عصر تکنولوژی با توجه به فوران اطلاعات و دانش، در حال غرق شدن در دیتا هستیم و اصطلاحا از اطلاعات اشباع شده‌ایم.

برای اینکه در این انبوه اطلاعات و مفاهیمی که در هر حیطه‌ای ما را دربرگرفته است، سردرگم نشویم باید از روشهای بهینه برای درک بهتر آنچه پیرامون ما می‌گذرد استفاده کنیم.

ما در زندگی روزانه خود در مواردی نیاز داریم مفاهیم مهمی را به دیگران منتقل کنیم یا ممکن است بخواهیم به مدیران رده بالای خود گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرمان بدهیم.

اینجاست که اینفوگرافیک‌ها به کمک ما می‌آیند.

اینفوگرافیک ‌ها به کمک عناصر بصری مانند عکس، نمودار، نقشه، دیاگرام و … سعی می‌کنند تا مجموعه‌ای از داده‌ها و اطلاعات پیچیده را به‌گونه‌ای به تصویر درآوردند که پیام به شیوه‌ای سریع و قابل‌فهم به مخاطب منتقل شود.

آیا میدانستید

بیش از ۶۵ % ذهن افراد بر اساس تصویرسازی ذهنی کار میکند؟

مغز ما علاقه زیادی به تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌صورت تصویری دارد؛ بر همین اساس اگر اطلاع‌رسانی و انتقال پیام به کمک تصویر صورت پذیرد، اثرگذاری و مدت ماندگاری آن در ذهن مخاطب بیشتر خواهد بود. 

معمولا بهترین دریافت‌های انسان بصری است و بیشتر از متن و نوشته با تصاویر ارتباط برقرار میکند. وقتی ما محتوایی (خبر، اطلاعات، دانش و …) را با کمک تصویر منتقل می‌کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که بهتر درک می‌شود و البته بهتر به خاطر آورده می‌شود. 

 

واژه شناسی اینفوگرافیک:

در زبان فارسی برای واژه اینفوگرافیک معادل فارسی «اطلاع نگاشت» برگزیده شده است اما بیشتر کلمات : اینفوگرافیک، اینفوگرافی، اینفوگراف و یا داده نما برای آن بکار برده می شود.

واژه‌ی اینفوگرافیک (Infographic) از ترکیب دو واژه اطلاعات یا داده (Information) و گرافیک (Graphic) برگرفته شده است

به معنای ساده تر اینفوگرافیک‌ ها

ترکیبی از اطلاعات و عناصر بصری هستند که هدف آن‌ها ارائه سریع و ساده اطلاعات در قالب تصویر است.

انواع اینفوگرافیک:

اینفوگرافیک ایستا

در اینفوگرافیک ایستا، داده‎های پردازش شده بصورت یک تصویر واحد نمایش داده می‎گردد

اینفوگرافیک پویا

در مدل اینفوگرافیک پویا یا موشن اینفوگرافیک، اطلاعات بصورت متحرک و انیمیشن ارائه می‎شود

اینفوگرافیک تعاملی

اینفوگرافیک تعاملی در بستر اینترنت و یا اپلیکیشن و بر اساس داده‎هایی که از کاربر گرفته می شود، شکل می‎گیرد

اینفوگرافیک فیزیکی

در این مدل داده های پردازش شده در قالب یک حجم یا ماکت سه‎بعدی نشان داده می‎شود

کاربردهای اینفوگرافیک:

از اینفوگرافیک برای رسیدن به مقاصد گوناگونی همچون اطلاع رسانی، افزایش سرعت انتقال اطلاعات، آموزش، قرار دادن حجم وسیعی از اطلاعات در فضایی کم، راهنماهای کاربردی، نتایج یک تحقیق علمی و یا نظرسنجی، جلب توجه بینندگان به یک موضوع، نقشه ها و مسیریابی، مجتمع نمودن چند نوع اطلاعات در یک تصویر و دهها مورد دیگر به کار می رود.

پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را هم بخوانید